HET u plusu skoro 6.000.000.KM | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

HET u plusu skoro 6.000.000.KM

Izvor: Hercegovina press | Datum:28.02.2022.

Hidroelektrane na Trebišnjici ostvarile su nepunih 6.000.0000KM dobiti u 2021. godini, navodi se u finansijskom izvještaju ovog preduzeća.

 

HET jeu prošloj godini ostvario ovako dobar finansijski rezultat i pored činjenice da agregatn u HE ''Dubrovnik'' u Platu nije bio na mreži oko šest mjeseci.

Iz ovog preduzeća navode i da su u prošloj godini imali investicije čija je vrijednost oko 6 miliona KM, podsjećajući da sopstvenim sredstvima grade i novi most preko rijeke Trebišnjice u okvire velike obilaznice oko grada.

Takođe, HET je završio izgradnju zatvorenog bazena čije se otvaranje očekujen tokom marta, uređenje Male potočine i saobraćajnice pored rijeke Trebišnjice do HE ''Trebinje 2'' u Gorici, a izvode se i radovi na izgradnji novog rezervoara ''Oko'' iz kog će se Trebinje ubuduće snabdijevati pitkom vodom.

 

U isto vrijeme intenzivno se izvode i radovi na objektu HE ''Dabar'', najvažnijoj investiciji u elektroenergetskom sistemu RS.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: