BILEĆA - Program predškolskog vaspitanja i obrazovanja za djecu pred polazak u školu u 2022. godini počinje danas | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

BILEĆA - Program predškolskog vaspitanja i obrazovanja za djecu pred polazak u školu u 2022. godini počinje danas

Izvor: Radio Bileća | Datum:01.03.2022.

Program predškolskog vaspitanja i obrazovanja za djecu pred polazak u školu u 2022. godini počinje danas.


U Bileći je u ovaj program upisano 38 mališana koji će biti raspoređeni u dvije grupe. Nastava će se odvijati u prostorijama nekadašnje Muzičke škole u terminu od 15.00 do 18.00 časova.


Direktorica Dječijeg vrtića „Budućnost“ Mara Vojnović kaže da pored ovih mališana imaju i dvije grupe djece koja redovno pohađaju vrtić, a od septembra polaze u prvi razred.
„Ovim programom našoj djeci ćemo pružiti više mogućnosti za sticanje radnik navika, igru i osposobljavanje za samostalan i kreativan rad. Kroz ovaj program razvija se ljubav prema učenju i pruža se osnovno znanja koje će mališani nadograđivati u školi. Osnovni cilj ovog programa jeste socijalizacija djece, a takođe će se pratiti i razvoj djece kroz sve aspekte. Djeci, roditeljima i vaspitačima želimo srećan početak realizacije Programa“, kaže Mara Vojnović.


U programu pred polazak u osnovnu školu u ovoj godini, koji počinje danas i trajaće tri mjeseca, biće uključeno oko četiri hiljade djece, odnosno 41 odsto od ukupnog broja djece u Republici Srpskoj koja u septembru treba da krenu u prvi razred, rekla je Natalija Trivić ministar prosvjete i kulture Republike Srpske
I istakla je da je program namijenjen djeci koja nisu pohađala nijedan oblik predškolske ustanove. Navela je da je tromjesečni program potpuno besplatan i obuhvatiće sve ono što je potrebno da se djeca pripreme za školu.
Program pripreme za školu će se realizovati u trajanju od tri mjeseca od 1. marta do 31. maja 2022. godine, svakim radnim danom po tri časa u ukupnom dnevnom trajanju od 180 minuta.
Program predškolskog vaspitanja i obrazovanja za djecu pred polazak u školu u 2022. godini će provoditi stručni vaspitači.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: