Ukrajina - 11. dan: Bombardovan Harkov, eksplozije u Kijevu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ukrajina - 11. dan: Bombardovan Harkov, eksplozije u Kijevu

Izvor: RTRS | Datum:06.03.2022.

I jedanaesti dan sukoba u Ukrajini počeo nemirno. Oko petUkrajin časova jutros ponovo je bombardovan Harkov. Eksplozije su se čule i u Kijevu.


 

U Ukrajini je trebalo da nastupi privremeni prekid vatre kako bi se evakuisali civili iz Marijupolja i Volnovaka. Međutim, evakuacija je odgođena, jer su se sa obje strane čule optužbe za kršenje primirja.

Zbog odsustva želje ukrajinske strane da utiče na nacionaliste ili produži „režim tišine“, ofanzivna dejstva ruske vojske su nastavljena, saopšteno je iz Moskve.

Ukrajinski nacionalisti koji su zarobili oko 5.000 stranaca u različitim gradovima i koje drže kao „živi štit“ počinili su time najveći teroristički akt u istoriji, izjavio je počasni predsjednik Međunarodnog udruženja veterana antiterorističke jedinice "Alfa" Sergej Gončarov.

Istovremeno, predsjednik SAD Džozef Bajden razgovarao je telefonom sa predsjednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim
o bezbjednosnim pitanjima, finansijskoj podršci Ukrajine i nastavak sankcija Rusiji.

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim Vladi Rusije daje rok od dva dana da sastavi spisak zemalja koje vrše neprijateljske akcije prema Rusiji, saopšteno je iz Kremlja.

Visa i Masterkard kartice obustavljaju poslovanje u Rusiji.

Ruski predsjednik će danas razgovarati sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Treća runda rusko-ukrajinskih pregovora biće održana sutra.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: