Obilježene 24 godine od ubistva komandanta čuvenih Bilećkih dobrovoljaca | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Obilježene 24 godine od ubistva komandanta čuvenih Bilećkih dobrovoljaca

Izvor: Hercegovina press | Datum:09.03.2022.

U Bileći su obilježene 24 godine od stradanja Rada Radovića, komandanta čuvenih Bilećkih dobrovoljaca. Porodica, nekadašnji saborci i prijatelji prisjetili su se njegovih ratnih dana, zasluga i tragičnog stradanja.

Vojvoda Rade Radović, komandant čuvenih Bilećkih dobrovoljaca, koji su dali nemjerljiv doprinos za odbranu Republike Srpske, ubijen je 8. marta 1998. godine. Ostao je upamćen kao iskreni patriota, oličenje dobrote i hrabrosti.

Odred Bilećkih dobrovoljaca od početka do kraja rata bio je elitna interventna udarna jedinica Hercegovačkog korpusa, i ispunjavao je najzahtjevnije odbrambene zadatke na najtežim dijelovima ratišta širom Republike Srpske.

Jedinica je brojala oko 120 boraca, a na branik otadžbine položila je 24 mlada života.

Porodica, nekadašnji saborci i prijatelji položili su cvijeće i na spomen obilježje koje se nalazi na mjestu gdje je na današnji dan prije 24 godine stradao bilećki vojvoda Radović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: