Vlada Austrije odustala od obavezne vakcinacije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vlada Austrije odustala od obavezne vakcinacije

Izvor: RTRS | Datum:09.03.2022.

Vlada Austrije saopštila je danas da neće početi da primjenjuje odluku o obaveznoj vakcinaciji većine odraslog stanovništva protiv kovida 19 od sredine marta, kao što je bilo planirano.
 

Zakon o obaveznoj vakcinaciji usvojen je početkom februara, dva i po mjeseca nakon što je plan najavljen zbog širenja delta varijante virusa korona, prenosi AP.

Austrija je u međuvremenu ukinula i mjere zatvaranja javnog i privrednog života, pošto se epidemiološka situacija značajno popravila.

Bilo je planirano da policija od sredine marta počne da provjerva vakcinalne statuse građana tokom saobraćajnih kontrola. Oni koji ne bi imali dokaz da su vakcinisani dobili bi pismeni zahtjev da to obave i ako to ne učine kaznu od 600 evra, koja bi mogla da dostigne i 3.600 evra u slučaju da osoba nastavi da odbija vakcinaciju.

Javni servis ORF prenio je da je Vlada Austrije danas odlučila da suspenduje obavezno vakcinisanje i da trenutno nema potrebe za tom mjerom. Stručna komisija će ponovo procijeniti situaciju sredinom juna.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: