Nastavljen lanac humanosti koji je pokrenut u borbi za novi bubreg Marka Vučkovića | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nastavljen lanac humanosti koji je pokrenut u borbi za novi bubreg Marka Vučkovića

Izvor: Radio Trebinje | Datum:09.03.2022.

Kraj 2020. godine obilježile su brojne akcije koje su imale cilj da obezbijede novac za operaciju našeg sugrađanina Marka Vučkovića.

Devetog decembarskog dana 2021. godine Marko je uspješno operisan. Na radost porodice i prijatelja on se brzo oporavlja i vraća svakodnevnim aktivnostima. Marko i oni koji su ponajviše bili angažovani u aktivnostima za njegovu novu šansu izračunali su koliko je novca ostalo nakon operacije i odlučili da ga doniraju u humanitarne svrhe.

„Želim još jednom da se zahvalim svim ljudima koji su pomogli da ja odem na operaciju i da se zdrav vratim svojoj djeci. Meni je drago što preostalim novcem možemo pomoći i drugim ljudima“, kaže Marko Vučković.

Za Marka Vučkovića ljudi velikog srca sakupili su 244.344 konvertibilne marke, za troškove operacije utrošeno je 165.164 marka. Za dalje troškove Markovog liječenja izdvojeno je 10.750 KM. Na računu je ostalo 68.430 maraka i taj iznos podjeljen je onima kojima je danas napotrebnije.

Marko i njegove radne kolege Suzana Tabaković i Radenko Kuljić kažu da su nakon brojnih razgovora odlučili da novac doniraju prvenstveno za liječenje dijece iz Bileće, te su dio novca uplatili porodicama Kašiković, Matrak, Radovanović i Kapor.

Novac je uplaćen porodicama Bajat i Vujović iz Ljubinja i porodici Bjelogrlić na Palama, takođe za liječenje dijece. Novac je uplaćen i za liječenje naše sugrađanke, samohrane majke (višečlana porodica Babić), te Obrada Miloševića, takođe iz Bileće.

Dio sredstava uplaćen je za transplantaciju bubrega Milana Gagića iz Trebinja, te porodici Muratović iz Berkovića, udruženju „Bebe“ iz Trebinja, za obnovu hramova „Svetog Save“ i „Svetog Arhangela Mihaila“ , fondacijama „Hrišćani za hrišćane“ i „Sveti Vukašin“.

Nije izostala pomoć ni udruženjima „Vedar osmijeh“iz Bileće, „Moja nada“- Nevesinje, „Rastimo zajedno“ i „Oplemenimo srce“- Pale. Novčana sredstva trebala su biti uplaćena i Zavičajnom klubu Bilećana u Srbiji, ali su oni taj novac donirali našem sugrađaninu Obradu Miloševiću i za rekonstrukciju fasade u Osnovnoj školi „Petar II Petrović Njegoš“. Od pomenutih sredstava dio je uplaćen i za kupovinu 45 paketa porodicama korisnicima pomoći Crvenog krsta.

Uz želju da se bolesni brzo oporave, da Udruženja rade u što boljim uslovima...neka se lanac dobrih djela nastavi...


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: