Nezakonito povećanje cijene vode u Bileći? | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nezakonito povećanje cijene vode u Bileći?

Izvor: Xportal | Datum:11.03.2022.

U jeku poskupljenja svih životnih namirnica, energenata ovih dana na adrese građana u Opštini Bileća stiglo je još jedno neprijatno iznenađenje. Naime, računi za vodu u ovoj opštini koja je ionako opterećena brojnim finansijskim problemima uvećani su 35% u odnosu na predhodni mjesec.

 

Prema tvrdnjama čitalaca X portala Bilećani će kubik vode sada plaćati 1,30 KM umjesto dosadašnjih 1,00 KM dok će usluga održavanja kanalizacije biti uvećana sa 0,30KM na 0,45KM, a ono što smatraju dodatnom nepravdom jeste činjenica da ih o ovome niko nije obavijestio. Posebno je, kažu, razočaravjuća činjenica što se ovakve stvari odvijaju daleko od očiju javnosti i bez skupštinske rasprave gdje bi lokalna vlast morala da obrazloži ovakvu odluku građanima.

 

Prema riječima direktora A.D. “Vodovod” Bileća Janka Samardžića na ovaj korak su bili primorani jer je na njihovu adresu istovremeno stigao račun za električnu energiju za prošli mjesec za 6 hiljada maraka veći u odnosu na isti period prošle godine, a za skoro isti nivo potrošnje.

 

“Osim toga nama je 300 posto povećana cijena hlora, do sada smo ga plaćali 1,14, a sada plaćamo 3,90 uz to znate za aktuelna povećanja cijena goriva, takođe cijena svih materijala koje koristimo su značajno povećane. Sve nam je poskupjelo, jedino smo mogli ići u stečaj. Našli smo se u bezizlaznoj situaciji. Znam da nije popularno ići na poskupljenja prema građanima, ali s obzirom u kakvoj se finansijskoj situaciji nalazi Opština Bileća nismo imali druge”, kaže za X portal Samardžić.

 

Podsjećamo da je Vodovod Bileća 2015. godine takođe posegnuo za povećanjem cijene vode, što im ni tada nije riješilo finansijsku dubiozu i naprotiv donijelo pad stepena naplate.

 

Na pitanje kako je cijena vode mogla biti povećana bez odluke skupštine Samardžić, kaže da su iz preduzeća poslali zahtjev prema Opštini za povećanje cijena i da su dobili odluku načelnika, te da nije upoznat sa daljim procedurama.

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: