Hercegovačka kuća broj jedan u svijetu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Hercegovačka kuća broj jedan u svijetu

Izvor: HERCEG RTV | Datum:11.03.2022.

Grad Trebinje sa pričom "Hercegovačka kuća" izabran je za najbolju svjetsku priču o održivom turizmu na Međunarodnom sajmu turizm.
Takmičenje je održano u okviru „Green Destinations Story Awards - TOP 100 SUSTAINABILITY STORIES“ Međunarodnog sajma turizma „ITB 2022“ u Berlinu. U konkurenciji od 100 priča o održivom turizmu, grad Trebinje je ponio laskavu titulu najbolje, a Peru i Kanada su zauzeli drugo i treće mjesto.


Iz Hercegovačke kuce kažu da nisu očelivali ovu nagradu, te da je međunarodni žiri prije svega grad Trebinje sa pričom "Hercegovačka kuća" uvrstio među šest najboljih u okviru kategorije "Lokalni lanci snabdijevanja". Ono što su posebno istakli iz Hercegovačke kuće, je da su hercegovački poljoprivrednici u najvećoj mjeri zaslužni za ovo laskavo priznanje.
Veselin Dutina direktor Agrarnog fonda Trebinje, za Herceg RTV rekao je da je velika čast i motivacija da je baš Hercegovačka kuča broj jedan u svijetu.
„Prvenstveno želim da se zahvalim svim ljudima koji su radili na promociji Hercegovačke kuće i našeg brenda, a posebno želim da se zahvalim poljoprivrednim proizvođačima koji su nam ukazali i koji nam ukazuju povjerenje od samog početka nastajanja ove priče, ali i da je ovo priznanje samo podloga za dalji rad i razvoj ovog trebinjskog brenda“, izjavio je Dutina.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: