Izgradnja nove bolnice u Trebinju počinje u ovoj godini | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Izgradnja nove bolnice u Trebinju počinje u ovoj godini

Izvor: Radio Trebinje | Datum:14.03.2022.

Izgradnja nove bolnice u Trebinju na lokaciji Otok, prema Pridvorcima počeće u ovoj godini, rečeno je danas nakon sastanka gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića, te predstavniika Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Pravobranilaštva Republike Srpske i uprave Bolnice Trebinje.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da će nova bolnica zadovoljiti sve potrebe koje treba da ima ovakva ustanova.

„Nova zgrada bolnice biće izgrađena neposredno uz južnu obilaznicu, na lokaciji Otok, prema naselju Pridvorci. Prostiraće se na površini oko 7.000 hektara, dok će sam objekat buduće bolnice imati oko 18.000 metara kvadratnih. Zamišeno je da nova bolnica bude najmoderniji objekat na ovim prostorima i šire. Smatramo da će biti od velikog značaja ne samo za Trebinje i Hercegovinu, već i za cijelu i RS“, naveo je Ćurić.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić je rekao da je u toku izgrada idejnog projekta, koji bi trebao biti gotov do kraja maja, a nakon čega će biti poznate i ostale pojedinosti.

„Grad Trebinje i resorno ministarstvo moraju da potpišu sporazum, kako bi se definisale obaveze oko ovog ogromnog kapitalnog projekta. Treba obezbijediti sve: infrastrukturu, kanalizaciju, struju, vodu, parking, prilazne puteve... Sve je podijeljeno u fazama i kako budemo završavali pojedine dijelove poslova, tako će javnost biti informisana“, kazao je Šeranić.

Doktor Predrag Peško je izrazio zahvalnost što je dio tima koji će biti zadužen za izgradnju nove bolnice u Trebinju.

„Plan po kome je zamišljena nova bolnica je da bude na najvećem svjetskom nivou sa najboljom mogućom tehnologijom. Lično ću se potruditi da tehnološki dio prate adekvatni kadrovi. Bolnica će imati nivo struke tako da pruža usluge i pacijentima iz cijelog regiona. RS je obezbijedila sredstva i nadam se da ćemo uspjeti sve što je zamišljeno. Ovo je velika stvar za Hercegovinu i RS", istakao je Peško.

Nova trebinjska bolnica će imati urgentni blok, poliklinički i dio za hirurgiju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: