Smanjen broj pacijenata u kovid ambulantama | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Smanjen broj pacijenata u kovid ambulantama

Izvor: Radio Trebinje | Datum:15.03.2022.

U Trebinju je smanjen broj oboljelih od korona virusa od prošle sedmice, a smanjen je i broj pregleda pacijenata u kovid ambulantama Doma zdravlja.

Protekle sedmice bilo je svega 17 pacijenata koji su pregledani u kovid ambulantama pa je njihov rad redukovan.

Radovan Todorović, pomoćnik direktora Doma zdravlja Trebinje ističe da su smanjili broj kovid ambulanti sa tri na dvije.

„Pratićemo epidemiološku situaciju i narednih dana i ponašati se u skladu sa njom“, rekao je Todorović.

Nikolina Mučibabić, portparol Bolnice Trebinje kaže da je trenutno na kovid odjeljenju hospitalizovan samo jedan pacijent jer je jedan izliječen i prebačen na drugo odjeljenje.

Nadaju se da narednih dana neće biti novozaraženih i hospitalizovanih, ali bez obzira na povoljnu epidemiološku situaciju, kovid odjeljenje neće zatvarati iz predostrožnosti.

„Plašimo se scenarija od prošle godine, sredinom marta i tokom aprila, kada smo imali preko 100 hospitalizovanih pacijenata. Nedavno je bilo i masovnih okupljanja, ali se nadamo da neće doći do eskalacije, odnosno, pogoršanja epidemiološke situacije. Ona je za sada pozitivna, samo jedno hospitalizovano lice na odjeljenju je optimističan podatak. Mislimo da već sutra nećemo imati ni jedno lice u našem kovid odjeljenju“, istakla je ona.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: