Petrović: Samit energetike ove godine je i poslovni skup | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Petrović: Samit energetike ove godine je i poslovni skup

Izvor: Hereg RTV | Datum:15.03.2022.

U Trebinju sutra počinje treći samit energetike koji će okupiti rekordan broj učesnika, a ove godine na samitu će biti i nota posovne politike, kako je, gostujući u našem jutarnjem programu, najavio Luka Petrović generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske.

Samit je prethodnih godina, prema riječima Luke Petrovića generalnog direktora ERS, bio skup struke i nauke, a ovaj put će biti i više od toga, imaće i notu poslovne politike.

“To znači da će biti stručno naučnii i poslovni skup energetike u Trebinju. Doći će do susreta na poslovnom nivou gdje sve kompanije mogu da pronađu prisustvo u elektro energetici RS, ali u drugim elektroprivredama u region”, rekao je Luka Petrović gostujući u našem jutarnjem program.

U narednim danima u Trebinju će SET, kao vodeći regionalni poslovni događaj na temu energetske budućnosti i održivosti proizvodnje energije, okupiti rekordan broj stručnjaka kako iz RS tako i iz regiona.

Kako nam je najavio Petrović na samitu će biti brojni učesnici sa različitih strana balkana. Trebinje će ugostiti stručnjake iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, ali i iz Slovenije I Makedonije.

“Veoma je važno ukrstiti znanja i nastojati da naša enrgetska stabilnost bude na visokom nivou”, istakao je Petrović i dodao da je Republika Srpska energetski stabilna, ali da nas ne ohrabruje stanje u okruženju.

“Znamo ako je okruženje nestabilno da to i nas neće proći”, bio je jasan Petrović.

Samit energetike Trebinje 2022 održaće se u trebinjskom Kulturnom centru. Organizatori Samita su Elektroprivreda RS, Grad Trebinje I firma SET, pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljne trgovine BiH I Vlade RS.

Otvaranje SET 2022 je sutra u 13 časova.

Cjelokuipan razgovor sa Lukom Petrovićem, generalnim direktorom Elektroprivrede RS pogledajte u nastavku.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: