Višković: U Srpskoj neće biti poskupljenja električne energije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Višković: U Srpskoj neće biti poskupljenja električne energije

Izvor: RTRS | Datum:16.03.2022.

Cijena električne energije u Republici Srpskoj u narednom periodu neće poskupjeti, rekao je Radovan Višković, premijer Republike Srpske, tokom posjete Elektroprivredi Srpske u Trebinju.
 
- Neće biti poskupljenja cijena električne energije, ni za domaćinstva, ni za privredne subjekte - poručio je Višković.

Istaknuto je da velike promjene i nestabilnost na svjetskom energetskom tržišu imaju velike posljedice, ali da se nastoji da se te posljedice za domaće potrošače i privredu svedu na minimum.

 

Zato će cijene električne energije za obje kategorije u Srpskoj ostati nepromijenjene do kraja ove godine, a istovremeno Elektroprivreda nastoji da nastavi investicione projekete kako bi se osigurala dodatna energija iz vlastitih izvora.

Moguće krize izazvana povremenim ispadima dotrajalih objekata poput Termoelektrana Ugljevik i Gacko, biće premoštene dogovorenom razmjenom sa elektropriuvredama Federacije i Srbije. 

Ranije je Višković prisustvovao potpisivanju sporazuma o nabavci opreme za Hidroelektranu Dabar u vrijednosti od 30 miliona evra.

Višković se sastao i sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, a potom će i prisustvovati svečanom otvaranju Samita energetike "Set Trebinje 2022".


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: