Đokić: Martovski pogrom još jedna bolna godišnjica za srpski narod | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Đokić: Martovski pogrom još jedna bolna godišnjica za srpski narod

Izvor: RTRS | Datum:17.03.2022.

Lider Socijalističke partije Petar Đokić istakao je za da je martovski pogrom u novijoj istoriji najveće stradanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, sa kojim Srbi sa ove strane Drine najdublje saosjećaju.
 
Đokić je naglasio da se na ovaj dan treba sjetiti i odati počast nevinim žrtvama organizovanog nasilja albanskih ekstremista.

- Poražavajuća, ali i istovremeno zabrinjavajuća činjenica je da, ni poslije 18 godina, nisu otkriveni inspiratori i organizatori martovskog pogroma. Kažnjeni su samo pojedinci koji su učestvovali u nasilju i to mahom za manje prekršaje - rekao je Đokić za Srnu.

Prema njegovim riječima, oni koji su osmislili martovski pogrom ostvarili su planirani cilj - etničko čišćenje Srba u šest gradova i devet sela.

Đokić je podsjetio da je talas martovskog nasilja pokrenuo vrlo nelogične poteze međunarodne zajednice koji su doveli do nelegalnog proglašenja nezavisnosti takozvanog Kosova.

- Sigurno je da međunarodna zajednica snosi veliku odgovornost, jer nije spriječila martovski pogrom. Nakon toliko godina, srpsko življe na Kosmetu, zagledano u Beograd, i dalje živi u stalnom strahu od nasilja i ekstremizma. To dokazuju i učestali upadi pripadnika takozvanih kosovskih specijalnih jedinica policije - zaključio je Đokić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: