Novim Ugovorom 30 dodatnih miliona ''RiTE Gacko'' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Novim Ugovorom 30 dodatnih miliona ''RiTE Gacko''

Izvor: Radio Gacko | Datum:17.03.2022.

ovi Ugovor o međusobnoj saradnji koji je Elektroprivreda  RS potpisala sa  R i TE Gacko značajno je povoljniji u odnosu na onaj  koji je ranije ponuđen – kaže predsjednik  sindikalne organizacije ovog kolektiva Željko  Tepavčević.  Ovim  Ugovorom cijena električne energije će biti 9.18 feninga po proizvedenom kilovatu, umjesto 8.5 feninga koliko je prvobitno ponuđeno. Dobro je što je Ugovor potpisan na jednu godinu  a ne na pet kako je ranije bilo predloženo, tvrdi Tepavčević. Uz to je koeficijen pouzdanosti isporuke smanjen sa 98 na 96 procenata.

Ukoliko proizvodnja električne energije bude na prošlogodišnjem nivou, TE Gacko bi novim Ugovorom, ostvarila dodatnih 30 miliona maraka prihoda. Taj novac bi mogao biti iskorišćen u projekte zaštite životne sredine ,  kaže Tapavčević, što podrazumijeva rekonstrukciju elektrofilterskog postrojenja i  prečišćavanje uglja  iz postojećeg kopa. Za takav projekat je naravno potrebna pomoć  Vlade i znatno više novca.

Opširnije u razgovoru:


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: