Suđenje za zločin nad Srbima u Hrasnici - Stojanovićeva svjedočila o torturi | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Suđenje za zločin nad Srbima u Hrasnici - Stojanovićeva svjedočila o torturi

Izvor: RTRS | Datum:18.03.2022.

U Sudu BiH nastavljeno je suđenje pripadnicima Prvog korupsa tzv. Armije BiH Senadu Gadži, Zaimu Laličiću i Sulji Hebibu, optuženima zbog zatvaranja, ubistva i premlaćivanja civila u sarajevskim naseljima Hrasnica i Sokolović Kolonija.


 

Ljeposava Stojanović svjedočila je o torturi nad njenim suprugom Borkom, koji je ubijen u hrasničkom zatvoru.

Svjedočila je i o golgoti Milene Šućur, zatvorenice koja joj je rekla da su Borka tukli i drugi stražari, ali da ga je ubio optuženi Gadžo.

Tužilac je pročitao i dio svjedočenja preminulog logoraša Marka Vukovića o svakodnevnom premlaćivanju i seksualnom zlostavljanju. Svjedočio je i o Gadžinom davljenju Radomira Draškovića.

Optužnica tereti Gadžu, Laličića i Hebiba za zatvaranja, ubistva, mučenja, tjelesna sakaćenja i zlostavljanja u logorima za Srbe koji su bili formirani u Osnovnoj školi "Aleksa Šantić" u Hrasnici, te u garažnom prostoru i nedovršenom objektu /zgradi/.

U tim zatvorima bilo je utamničeno više od stotinu srpskih civila, među kojima i žene i starci, a optuženi Gadžo, Laličić i Hebib ubili su ili je od posljedica njihovog premlaćivanja preminulo najmanje osam zatvorenika. O postojanju tih zatvora i zločinima znalo je i ratno Predsjedništvo tzv. Republike BiH.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: