GACKO - Program razvoja sporta i godišnji plan raspodjele sredstava za sportske klubove, sportske organizacije i udruženja iz oblasti sporta na području opštine Gacko za 2022. godinu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

GACKO - Program razvoja sporta i godišnji plan raspodjele sredstava za sportske klubove, sportske organizacije i udruženja iz oblasti sporta na području opštine Gacko za 2022. godinu

Izvor: Opština Gacko | Datum:18.03.2022.

Načelnik opštine Gacko, dr Ognjen Milinković donosi program razvoja sporta i godišnji plan raspodjele sredstava za sportske klubove, sportske organizacije i udruženja iz oblasti sporta na području opštine Gacko za 2022. godinu.

Programom razvoja sporta i godišnjim planom raspodjele sredstava za sportske klubove, sportske organizacije i udruženja iz oblasti sporta na području opštine Gacko za 2022. godinu odobravaju se prijedlozi programa kojima se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta, a visina sredstava za dodjelu utvrđuje se na osnovu kriterijuma iz Pravilnika o uslovima, kriterijima i načinu finansiranja programa sportskih organizacija i raspodjele sredstava za sport u opštini Gacko.

Sredstva granta za sport planiraju se i obezbjeđuju u Budžetu opštine Gacko, odnosno u okviru budžetskih sredstava planiranih na budžetskoj poziciji 41521-tekući grantovi sportskim organizacijama i omladinskim organizacijama i udruženjima (sportski klubovi i udruženja).

Budžetom opštine Gacko za 2022. godinu za programe i razvoj sporta i godišnju raspodjelu sredstava na navedenoj poziciji odobravaju se sredstva u iznosu 250.000,00 KM.

Pravo na dodjelu sredstava imaju sportske organizacije i klubovi, sportske sekcije, sportovi promotivnog karaktera, osnovne i srednje škole, sportovi invalidnih lica, sportisti pojedinci i ostali koji djeluju na području opštine, zastupaju ili promovišu interese opštine i jačaju njen ugled u oblasti sporta i fizičke kulture.
Nosioci programa iz prethodnog stava obavezno moraju da budu registrovani u skladu sa Zakonom, da isključivo ili pretežno posluju na neprofitnoj osnovi, da imaju direktno odgovorno lice i otvoren žiro-račun.
Način raspodjele sredstava za finansiranje redovnih programskih aktivnosti sportskih klubova i drugih udruženja iz oblasti sporta možete pogledati OVDJE

Korisnici sredstava obavezni su da Odjeljenju za privredu, finansije i društvene djelatnosti podnose izvještaj o realizaciji programa.
Korisnici sredstava po zahtjevu davaoca sredstava dostavljaju periodične izvještaje i konačni narativni i finansijski izvještaj o namjeskom utrošku sredstava i sprovedenim aktivnostima, sa tačno ostvarenim učincima.
Rok za dostavljanje konačnog izvještaja je 30 dana nakon završetka programske aktivnosti (kraj kalendarske godine).
Sredstva koja su odobrena za realizaciju programskih aktivnosti jesu namjenska sredstva i mogu se koristiti isključivo za realizaciju konkretnog programa.
Korisnik sredstava dužan je da davaocu sredstava u svakom momentu omogući kontrolu realizacije programa i uvid u svu potrebnu dokumentaciju.
Nadzor nad realizacijom programa i namjenskim korišćenjem odobrenih sredstava iz Budžeta opštine, kao i kontrolu vršiće nadležna Odjeljenja Opštinske uprave opštine Gacko.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: