Još jedna akcija organizacije ''Srbi za Srbe'' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Još jedna akcija organizacije ''Srbi za Srbe''

Izvor: RTRS | Datum:21.03.2022.

U Centru za kulturu u Šamcu večeras je prikazan film o blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju u okviru akcije organizacije "Srbi za Srbe", a sav prihod prikupljen na ovom događaju namijenjen je za ugrožene višečlane porodice.


 

Pokretač akcije u Šamcu Slađana Stanišić rekla je Srni da je večeras prikupljeno 440 KM, a da je film prikazan pod sloganom "Bioskop iz bloka".

- Ovo je treća akcija organizacije "Srbi za Srbe" u Šamcu, ali ne i zadnja. Mnogo je volontera u Šamcu koji su se javili da pomognu u organizovanju raznih događaja - kaže Stanišićeva.

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" od 2005. godine, uz pomoć velikog broja donatora iz cijelog svijeta, prikupila je sedam miliona evra donacija sa kojima je pomogla više od 2.800 porodica sa više od 14.000 djece širom Balkana.

U više navrata je pružala pomoć narodnim kuhinjama, bolnicama, porodilištima, osnovnim i srednjim školama, univerzitetima i drugim institucijama koje brinu o zdravlju i obrazovanju djece.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: