Grad Trebinje dio MEG2 projekta – Među šest lokalnih samouprava po kvalitetu pružanja javnih i komunalnih usluga | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Grad Trebinje dio MEG2 projekta – Među šest lokalnih samouprava po kvalitetu pružanja javnih i komunalnih usluga

Izvor: Radio Trebinje | Datum:24.03.2022.

Grad Trebinje se uspješno kandidovao za učešće u MEG2 projektu i nalazi se među 21 lokalnom zajednicom u BiH koja će učestvovati u projektim aktivnostima.

Ovim povodom, u Gradskoj upravi Trebinje danas je održana promocija rezultata prve evaluacije kvaliteta rada i usluga Gradske uprave, koju je sproveo nezavisni evaluacioni tim projekta.

Prema pokazateljima koji su predstavljeni, Trebinje se visoko rangiralo i trenutno se nalazi među prvih šest lokalnih samouprava po kvalitetu pružanja usluga.

Povodom učešća Trebinja u MEG2 projektu, gradonačelnik Mirko Ćurić je izrazio zadovoljstvo, ističući da Gradska uprava Trebinje ima tim kvalifikovanih i stručnih ljudi koji će raditi na svim projektnim zadacima zajedno sa građanima Trebinja, čije je posredno i neposredno učešće u projektu takođe izuzetno važno, a sve sa ciljem da se ispune zahtjevi i ostvari najbolji rezultat rada Gradske uprave.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici gradske vlasti, predstavnici klubova odbornika u lokalnom parlamentu te druga zainteresovana lica.

MEG2 projekat je usmjeren na unapređenje rada i kvaliteta usluga lokalne samouprave, kao i kvaliteta komunalnih usluga, a sastoji se od tri komponente, i to: usklađivanje javnih politika i regulativnih okvira na višim institucionalnim nivoima, rad sa lokalnim upravama i rad u oblasti vodosnabdijevanja.

Ukupna vrijednost MEG projekta je 22 miliona KM. Prva komponenta projekta je već završena, dok je druga započeta 2021. godine i traje do 2023. godine. Cjelokupni projekat provodiće se do 2025. godine

Projekat sprovodi Razvojni program Ujedninjenih nacija (UNDP), a finansira se iz sredstava vlada Švajcarske, Švedske i Češke.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: