Predavanje pčelarima na temu liječenja i terapije pčelinjim prizvodima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Predavanje pčelarima na temu liječenja i terapije pčelinjim prizvodima

Izvor: Radio Trebinje | Datum:24.03.2022.

U organizaciji Udruženja pčelara Trebinje, danas će biti održano predavanje na kojem će predavači biti prof. Mića Mladenović, sa Poljoprivrednog fakulteta Beograd i prim. dr Stanko Buha.

Prim. dr Stanko Buha na sutrašnjem predavanju govoriće na temu „Akupunktura i apipunktura“, odnosno liječenje pčelinjim otrovom.

„Apipunktura je isto što i akupunktura, samo je to metoda liječenja sa pčelinjim otrovom, dakle iste tačke se ciljaju i slična su stanja koja se liječe. Akupunkturom se bavim više od 30 godina, a na predavanju ću povezati obje ove metode“, kazao je dr Buha.

On je dodao da je ovo predavanje vrlo važno za pčelare, jer će saznati zašto se pčelinji otrov koristi prilikom liječenja i na koji način.

„Otrov se može koristiti na dva načina - prvi je ubod pčele, a drugi način je da se ekstrahovani otrov čisti i da se aplicira preko šprica, odnosno igle. I akupunktura i apipunktura su kod nas slabo zastupljljene, prvenstveno jer smo u deficitu sa stručnjacima iz ove oblasti, ali i zbog nepovjerenja od strane stanovništva jer farmaceutska industrija to proglašava alternativnom medicinom, a to je u stvari tradicionalna, prirodna medicina“, objasnio je dr Buha.

Predavanje će se održati u velikoj sali HET-a, sa početkom u 18 časova.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: