Javni poziv za učešće na koloniji „Krst patrijarha Pavla“ | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Javni poziv za učešće na koloniji „Krst patrijarha Pavla“

Izvor: HERCEG RTV | Datum:24.03.2022.

“Dani patrijarha Pavla“ u Čačku sa ograncima u Kućancima, Gacku, Nikšiću i Prizrenu, u saradnji sa Eparhijom žičkom, pokroviteljem manifestacije gradom Čačkom i JU TOČ, objavljuju javni poziv za učešće na sedmoj drvorezbarskoj koloniji „Krst patrijarha Pavla“.

Pozivaju se svi koji se bave drvorezom da učestvuju na sedmoj koloniji „Krst patrijarha Pavla“. Drvorezbarska kolonija se organizuje u slavu lika i dela patrijarha Pavla u okviru manifestacije „Dani patrijarha Pavla“ u Čačku sa ograncima u Kućancima, Gacku, Nikšiću i Prizrenu. Potrebno je ručno izrezbariti drveni krst i dostaviti ga do 31. avgusta 2022. godine na adresu „Dani patrijarha Pavla“, Pivarska 1, 32000 Čačak. Vašu nameru učešća na koloniji dostavite organizatoru do 30. juna 2022. godine na elektronsku adresu [email protected]. Stručni žiri će oceniti prispele radove i odabrati najlepši krst čiji autor dobija glavnu novčanu nagradu i plaketu, a ostali učesnici novčanu nagradu i zahvalnicu. Veličina krsta ne sme biti veća od 33 cm (uključujući i postament ukoliko je krst sa postamentom). Na svečanosti, saboru, u manastiru Blagoveštenje u Ovčar Banji, na Dan Vozdviženja Časnog Krsta (Krstovdan), 27. septembra 2022. godine, posle Svete Liturgije, otvara se manifestacija i dodeljuje nagrada i zahvalnice učesnicima kolonije. Detaljnije pročitajte na sajtu https://danipatrijarhapavla.rs/ (Najave i Javni pozivi).

„Dani patrijarha Pavla“ trajno čuvaju sve radove, krstove, od prve kolonije (2016. godine) pa nadalje. Radovi, najlepši i nagrađeni krstovi, se javnosti predstavljaju izložbama koje će se organizovati gde za to postoji interesovanje, širom vaseljene.

Izrezbarite i prinesite i Vi krst u znak poštovanja prema liku i delu patrijarha Pavla koji ćemo zajedno uzneti njemu u čast, na svečanosti, 27. septembra 2022. godine u manastiru Blagoveštenje u Ovčar Banji kod Čačka.

Budite i vi deo priče koja promoviše najveće vrednosti ovozemaljskog života, život po Jevanđelju, ugledanjem na život i delo patrijarha Pavla!

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: