Trinaest nagrada za učenike Muzičke škole Trebinje na Republičkom takmičenju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trinaest nagrada za učenike Muzičke škole Trebinje na Republičkom takmičenju

Izvor: Radio Trebinje | Datum:26.03.2022.

Na 28. Republičkom takmičenju muzičkih škola, održanom u protekla dva dana u Banjaluci, 13 učenika Muzičke škole Trebinje osvojili su sedam prvih, pet drugih i jednu treću nagradu, u konkurenciji od blizu 500 učesnika iz cijele RS.

Prve nagrade pripale su mladom pijanisti Lani Rajković, učeniku četvrtog razreda srednje škole u klasi profesora Sonje Marković, harmonikašima Stefanu Gotovini, Jakovu Bajčetiću i Mihajlu Medanu, učenicima prvog odnosno petog razreda osnovne škole, u klasi profesora Violete Popadić, zatim gitaristi Vuku Vujačiću, koji pohađa drugi razred osnovne muzičke škole, u klasi profesora Jelene Buđen te flautistima Mariji Zirojević i Marini Mučibabić, učenicama šestog odnosno prvog razreda srednje muzičke škole, u klasi profesora Nede Tanasijević.

Lana Rajković, koja je bila najbolja u disciplini klavir solo, ističe da je zadovoljna postignutim uspjehom.

“Izvela sam pet kompozicija od poznatih kompozitora Baha, Hajdna, Šopena, Bortkijeviča, Rahmanjinova. Zadovoljna sam nastupom, trudila sam se da odsviram najbolje što mogu, nisam razmišljala o nagradama. Ovo je moje prvo republičko takmičenje, koje je za mene od velikog značaja, radi razbijanja treme, poznavanja rada drugih mladih pijanista, jedno novo iskustvo”, kaže Lana, koja planira da upiše Akademiju umjetnosti, odsjek klavir u Banjaluci.

U diciplini solo violina druga mjesta osvojile su Iva Koprivica i Katarina Janković, učenice prvog odnosno četvrtog razreda srednje muzičke škole, Sara Vuković, koja pohađa drugi razred osnovne muzičke škole, potom Sara Višnjić i Milica Rajković, obje učenice četvrtog razreda osnovne muzičke škole, sve u klasi profesora Ljiljane Rajović te Lara Pujić, učenik petog razreda Muzičke škole Trebinje, u klasi profesora Olge Bodrušić.

Zapažen uspjeh, osvajanjem trećeg mjesta u disciplini violina solo, ostvarila je Katarina Janković, učenik četvrtog razreda srednje muzičke škole, u klasi profesora Ljiljane Rajović.

Direktor Muzičke škole Trebinje Dušanka Babić ističe da su talentovani učenici postigli izvanredne rezultate, s obzirom da je takmičenje okupilo oko 500 učesnika iz RS.

“Naši učenici su uspjeli da svoja umjetnička dostignuća predstave stručnom žiriju, publici i poklonicima muzičke umjetnosti. Vrijedno su se pripremali sa svojim profesorima od početka školske godine i uspjeh nije izostao. Smatram da su postigli izvanredne rezultate s obzirom da je na takmičenju, u dva dana, nastupilo oko 500 učenika iz cijele RS, a u pojedinim kategorijama bilo je i više od 40 takmičara, čime su, na najljepši način, predstavili svoj talenat, profesore, našu muzičku školu i svoj grad”, kazuje Babić.

Već naredne sedmice učenici Muzičke škole Trebinje će učestvovati na internacionalnom festivalu muzike “Primavera” u Bijeljini, a sudeći prema dosadašnjim rezultatima, brojne nagrade neće izostati.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: