Požari uglavnom ugašeni ili su pod kontrolom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Požari uglavnom ugašeni ili su pod kontrolom

Izvor: Radio Trebinje | Datum:27.03.2022.

Požarišta na teritoriji Republike Srpske su uglavnom ugašena ili stavljena pod kontrolu i trenutno ne ugrožavaju imovinu i ljudske živote, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

Na području Trebinja požar u reonu Zubaca je stavljen pod kontrolu, vatra gori na nepristupačnom terenu i trenutno ne ugrožava kuće, dok je reonu Branog Dola prema selu Brova i dalje aktivan na nepristupačnom terenu, ali ne ugrožava objekte.

 

Požar u reonu Trebinjskih Brda je i dalje aktivan jednim dijelom na nepristupačnom terenu, a dijelom i u šumama Bodiroga.

 

Kada je riječ o Bileći, požari kod sela Doluše i na liniji Zaušlje-Bijela Rudina-Podgorje-Kokun Brda su ugašeni, dok je i dalje aktivan na liniji Bodenik-Šobadine-Gornji Mirilovići-planina Viduša, a u jučerašnjem gašenju  učestvovalo je pet vatrogasaca sa jednim vozilom.

 

Požar je aktivan na planini Sitnici na nepristupačnom terenu, ali trenutno ne ugrožava objekte, a dio dalekovoda Vranjska je u prekidu zbog kvara koji je nastao od požara koji je aktivan na ovom području.

 

Na području Gacka aktivni su požari kod sela Dramešina, u reonu Slivlja i u Policama, ali ni jedan ne ugrožava stambene ni pomoćne objekte, dok su požari kod sela Ribari, Cernica i Čemerno ugašeni.

 

U saopštenju se dodaje da je na području Nevesinja aktivan požar u reonu mjesta Rogače na nepristupačnom terenu, dok je se u reonu Jarčišta tokom noći aktivirao i ugrozio dvije kuće, ali je brzom intervencijom vatrogasaca od 22.15 do 23.45 časova odbijen. Na terenu su bila dva vatrogasca sa jednim vozilom.

 

U mjestu Sopilja je gorjela cerova i borova šuma, ali je intervencijom vatrogasaca vatra ugašena, kao i požari u reonu Bišnje, kod jezera Alagovac, Zovog dola, kod sela Biograd, Lukavca, kao i u reonu sela Sniježnica prema selu Udrežnje.

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: