Memorandum o saradnji između Udruženja građana ''Eho'', Udruženja žena ''Nera'' iz Konjica, ''Roditelji za roditelje'' iz Jablanice i ''Zajedno za zajednicu'' iz Čapljine potpisan u Bileći | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Memorandum o saradnji između Udruženja građana ''Eho'', Udruženja žena ''Nera'' iz Konjica, ''Roditelji za roditelje'' iz Jablanice i ''Zajedno za zajednicu'' iz Čapljine potpisan u Bileći

Izvor: Radio Bileća | Datum:28.03.2022.

Memorandum o saradnji između Udruženja građana „Eho“, Udruženja žena „Nera“ iz Konjica, „Roditelji za roditelje„ iz Jablanice i „Zajedno za zajednicu“ iz Čapljine potpisan je danas u Bileći.


„Tokom dvodnevnog druženja razgovarali smo o radu naših Udruženja, problemima sa kojima se susrećemo, mogućim projektima i načinima kako da svojim radom poboljšamo život u našoj loklanoj zajednici“, rekla je predsjednica Udruženja „Eho“ Tanja Samardžić.
Nejra Sefer članica Udruženja „Roditelji za roditelje“ iz Jablanice ističe da je zahvalna domaćinu koji im je omogućio druženje sa ljudima koji na razne načine doprinose svojoj lokalnoj zajednici.


„Nadam se da ćemo nastaviti da njegujemo prijateljske odnose i da ćemo kroz projekte koje ćemo realizovati nastaviti ovaj vid saradnje. Ovi susreti su od eminentnog značaja, jer je pasivnost mladih danas jedan veliki problem i moramo nastojati da se oni pokrenu i učestvuju u aktivnostima, jer na taj način doprinose razvoju svoje ličnosti i doprinose lokalnoj zajednici“, rekla je Nejra Sefer.
Učesnici projekta su u prostorijama motela „Mosko“ prisustvovali projekciji filma „Talas“ nakon čega su diskutovali o aktuelnim problemima društva. Domaćin susreta , Udruženje Eho nastalo kao društvo za podršku mladima u lokalnoj zajednici okuplja roditelje, prosvjetne, kulturne i javne radnike.


„Udruženje ima cilj da nalaženjem finansijskih sredstava osvjetli neka najvažnija pitanja i probleme koji se tiču mladih. Apliciramo na razne projekte i trudimo se da uključimo što veći broj mladih. Nama je važno da danas možemo reći da preko stotinu naših sugrađana želi da učestvuje u javnim akcijama i radionicama“, kaže član Udruženja „Eho“, Lazar Gnjato.

Udruženje Eho nastalo je prošle godine, a već se može pohvaliti brojnim realizovanim projektima.

„U sklopu udruženja organizuju se radionice posvećene temama roditeljskih vještina koje drže Olivera Vukoje, Mika Milošević i Svjetlana Kuljić. Udruženje Eho poziva sve roditelje da prisustvuju ovim radionicama“, ističe Gnjato.
Dvodnevna radionica organizovana je u sklopu projekta „Podrška mladima u lokalnim zajednicama“ koji finansijski podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva,a implementira Međunarodna organizacija za migracije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: