Kina zatvara Šangaj | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Kina zatvara Šangaj

Izvor: RTRS | Datum:28.03.2022.

Kineski finansijski centar Šangaj pokrenuo je dvostepeni lokdaun, tokom kog će biti ograničen pristup auto-putevima i mostovima, kako bi se grad izborio sa rastućim brojem slučajeva kovida-19.
 

Nadležni su dosad odbijali da zaključaju grad od 25 miliona stanovnika kako bi izbjegli destabilizaciju ekonomije pošto je Šangaj važno finansijsko središte.

Javni transport biće suspendovan, a firme i fabrike obustaviće operacije ili će raditi onlajn.

Prevremeno zatvaranje, najavljeno od strane gradske vlade Šangaja, podijeliće grad na dva dijela duž rijeke Huangpua, kako bi se omogućilo postepeno testiranje stanovnika. Istočna strana grada biće u karantinu od danas do 1. aprila, a zapadna od 1. do 5. aprila.

Vu Fan, članica šangajskog ekspertskog tima za borbu protiv kovida, rekao je da je nedavno masovno testiranje otkrilo infekcije “velikih razmjera“ u gradu, što je prouzrokovalo jači odgovor na porast broja slučajeva, od prvobitno najavljenog pristupa.

U Šangaju je u nedjelju prijavljeno rekordnih 3.450 asimptomatskih slučajeva kovida-19, što čini skoro 70 odsto slučajeva u cijeloj zemlji, zajedno sa 50 simptomatičnih slučajeva, navele su gradske vlasti.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: