Skupština grada usvojila informaciju o stanju bezbjednosti | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Skupština grada usvojila informaciju o stanju bezbjednosti

Izvor: Radio Trebinje | Datum:28.03.2022.

Skupština grada na današnjoj 11. redovnoj sjednici usvojila je informaciju o stanju bezbjednosti na području grda Trebinja za period od 1. juna do 31. decembra prošle godine.

Luka Petrović, odbornik SNSD-a kazao je da, ako se izuzmu paljevine automobila u ovom periodu, stanje bezbjednosti značajno poboljšano u proteklih nekoliko godina.

„Potrebno je biti agilniji na terenu, treba usaglasiti odnose sa sudovima, kako bi se naplaćivale kazne, kao i veće prisustvo policije u gradu. Takođe, treba poboljšati povjerenje građana u policiju, jer ima prostora da se poboljša stanje bezbjednosti“, kazao je Petrović.

Govoreći o tome da svi treba da se pozovu na odgovornost, Petrović je naveo da je podnio krivičnu prijavu protiv NN lica, nakon izjave narodnog poslanika Nebojše Vukanovića da se pljačka u Hidroelektranama na Trebišnjici u cilju privatizacije ovog elektroenergetskog preduzeća.

„Podnio sam prijavu jer policija nakon Vukanovićeve izjave nije reagovala ni nakon 10 dana. Niko ništa ne krije, pozivam Okružno javno tužilaštvo da saopšte šta su uradili po mojoj prijavi, da se situacija ispita i javno saopšti. Ako su istinite izjave gospodina Vukanovića, to treba da se dokaže, a ako nisu – treba da se za takve izjave izrekne odgovarajuća kazna, jer se uzbuđuje javnost i vrijeđaju menadžeri preduzeća da se navodno dešavaju takve stvari“, rekao je Petrović tokom skupštinske rasprave o stanju bezbjednosti na području Grada Trebinja od prvog juna do 31.decembra prošle godine.

Zamjerke odbornika opozicionog SDS-a, koji su bili uzdržani prilikom glasanja jeste da je potrebno veće prisustvo policije na gradskim ulicama, kao i potreba njihovog većeg prisustva u ugostiteljskihm objektima, kako bi njihov rad bio efikasniji.

Odbornici Liste za pravdu i red Đorđe Vučinić i Nebojša Milišić naveli su da je, kada se govori o stanju bezbjednosti, problem u pravosudnim organima koji, po njima, ne obavljaju svoj posao kako treba, te da ova lista i dalje čeka reakciju pravosudnih institucija na krivične prijave koje su podnijeli.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: