JZU Bolnica Trebinje : Zvanično saopštenje za javnost povodom spekulacija na Skupštini o broju umrlih lica od posljedica izazvanih virusom Covid-19 | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

JZU Bolnica Trebinje : Zvanično saopštenje za javnost povodom spekulacija na Skupštini o broju umrlih lica od posljedica izazvanih virusom Covid-19

Izvor: JZU Bolnica Trebinje | Datum:28.03.2022.

Na mail adresu Herceg Televizije, stiglo je saopštenje za javnost JZU Bolnice Trebinje ,koje prenosimo u cjelosti.

Saopštenje za javnost,

Izuzetno razočarani činjenicom da ljudski životi pojedinim sugrađanima i sugrađankama predstavljaju samo statistički podatak, primorani smo obratiti se javnosti. Tim je veće razočarenje što ti isti pojedinci manipulišu podacima kako im odgovara, kako bi u nedostatku vlastitih inovativnih ideja, projekata i svega za dobrobit zajednice, makar tim putem stekli političke poene na, nažalost, prljav način. JZU Bolnica Trebinje je, sa slobodom možemo reći, bijesna što se po ko zna koji put iznose neistine vezane za broj žrtava od posljedica izazvanih virusom Covid-19.
Da li je moguće sa smo i pored svega što nas je zadesilo prije dvije godine, i pored svega što smo preživjeli, i pored svega što smo vidjeli i čuli, a pojedini nažalost i iskusili na sopstvenoj koži, izgubili humanost i izgubili ljudsko dostojanstvo?
Onima kojima je ljudski život samo broj, odgovorićemo da ta njihova „stopostotna smrtnost“ i bogohulnička priča nisu primjereni, i štaviše bolni su za sve naše ljekare i medicinske sestre koji su preživjeli medicinsku golgotu, a još je bolnije za naše drage pacijente i njihove porodice.
U JZU Bolnica Trebinje se od početka pandemije virusa Covid-19 liječilo preko 2.300 pacijenata, od čega je sa respiratora preminulo njih 17. Pamtimo svaku suzu, uzdah i bol naših pacijenata i njihovih porodica i molimo vas da ne dirate u ono najsvetije.
Po ko zna koji put apelujemo na sve političare i političarke sa područja našeg grada da se suzdrže korišćenja pacijenata, njihovih dijagnoza, ishoda liječenja i svega ostalog zarad dnevnopolitičkih tema.
Manimo se spekulacija i tračeva, budimo bolji ljudi i ostanimo dobro i zdravo!
Vaša JZU Bolnica Trebinje


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: