NE PALITE KOROV I DRUGI POLJOPRIVREDNI OTPAD BEZ PRETHODNOG OBAVJEŠTENJA VATROGASNE-SPASILAČKE JEDINICE | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

NE PALITE KOROV I DRUGI POLJOPRIVREDNI OTPAD BEZ PRETHODNOG OBAVJEŠTENJA VATROGASNE-SPASILAČKE JEDINICE

Izvor: JU „Ekologija i bezbjednost" Trebinje | Datum:28.03.2022.

JU “Ekologija i bezbjednost” Trebinje poziva građane da spaljivanje korova i drugog gorivog materijala, prilikom uređenja imanja, obavljaju samo za vrijeme povoljnih vremenskih uslova i na površinama koje mogu kontrolisati uz prethodnu najavu vatrogasno-spasilačkim jedinicama.


Nekontrolisano spaljivanje korova i ostavljanje neugašene vatre bez nadzora pri uređenju poljoprivrednih imanja česti su uzroci požara, a s obzirom da u narednom periodu predstoji proljećno krčenje i uređenje poljoprivrednog zemljišta, posebnu opasnost predstavlja nekontrolisano spaljivanje gorivog materijala u blizini šumskih kompleksa i zasada.


Prema Zakonu o zaštiti od požara zabranjuje se paljenje korova i drugog poljoprivrednog otpada bez prethodnog obavještenja vatrogasno-spasilačke jedinice i preduzimanja svih neophodnih radnji s ciljem sprečavanja širenja vatre.
Ovim Zakonom definisana je novčana kazna od 100 KM do 1.000 KM za prekršaj fizičkog lica koje pali korov i drugi poljoprivredni otpad, bez prethodnog obavještenja vatrogasno-spasilačke jedinice i ne preduzme sve neopodne radnje u cilju sprečavanja širenja vatre.
U slučaju nekontrolisanog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasne-spasilačke jedinice na broj 123, policiju na broj 122 ili Centar za obavještavanje na broj 121.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: