Stanari negoduju gradnju novog bilborda u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Stanari negoduju gradnju novog bilborda u Trebinju

Autor: Novinar Herceg | Izvor: Herceg RTV | Datum:28.03.2022.

U Trebinju stanari zgrade na kružnom toku, čiji krak vodi ka Mostaru, obratili su se redakciji Herceg televizije sa propratnom fotografijom.


Naime, prema njihovim riječima bilbord, koji je planiran na toj lokaciji je ,, ruglo koje se bespravno postavlja''.
Tim povodom kontaktirali smo Gradsku upravu, kako bismo dobili tačne infomacije. Iz uprave ističu da je postavljanje ovog bilborda u skladu sa zakonom, te da vlasnik istog ima sve građevinske i ostale potrebne dozvole. Bilbord je svijetleći i ekran će biti okrenut prema kružnom toku i propisano udaljen od stambene jedinice, dok dio prema zgradi neće biti osvijetljen, kako ne bi smetao stanarima.

Vedran Furtula načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i urbanizam Grada Trebinja istakao je danas da radovi na kružnom toku u ulazu u grad iz pravca Mostara nisu namijenjeni za izgradnju trajnog građevinskog objekta i da stanovnici takozvane Mandićeve zgrade nemaju razloga za zabrinutost.

“Ovo mjesto je predviđeno za postavljanje privremenog bilborda, biće dovoljno odmaknut okrenut od zgrade i neće predstavljati smetnju pješacima”, navode u Odjeljenju i ističu da ovaj bilbord neće ni po čemu odstupati od bilo kog drugog bilborda na području grada.

“Bilbord po bilo kojoj tehničkoj karakteristici neće odstupati od bilo kog drugog bilborda i zaista nema razloga za bilo kakvu zabrinutost i nikome neće smetati na ovoj mikrolokaciji”, kažu u Odjeljenju za prostorno uređenje Grada Trebinja

Opširnije o ovoj temi možete saznati sutra u centralnim vijestima naše televizije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: