Za kapitalne investicije 11 miliona: Ovo su projekti u koje će biti uložen gradski novac | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Za kapitalne investicije 11 miliona: Ovo su projekti u koje će biti uložen gradski novac

Izvor: Hercegovinapress | Datum:28.03.2022.

Skupština grada Trebinja danas je usvojila i godišnji plan rada gradonačelnika i gradske uprave Trebinja za 2022. godinu. Uvodne napomene dao je Dražen Bošković, zamjenik gradonačelnika Trebinja.

On je, između ostalog, naveo da je budžet za ovu godinu najveći u istoriji Trebinja, gdje je za kapitalne investicije i investicione projekte u ovoj godini planirano oko 11 miliona KM.

 

„Očekuje se realizacija većeg broja razvojnih projekata i kapitalnih investicija u ovoj godini, a među značajnijim su nastavak rehabilitacije Starog grada, nastavak izgradnje Duhovnog centra Mrkonjići- faza 2, rekonstrukcija gradskih ulica i oborinske kanalizacije“, naveo je Vedran Furtula, načelnik Odjeljenja za urbanizam i prostorno uređenje u gradskoj upravi.

 

Govoreći u investicijama u ovoj godini, Furtula je napomenuo da se u ovoj godini očekuje postavljanje reflektora na stadionu Police, nastavak izgradnje Dnevnog centra za djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju, izgradnja dječijih igrališta, kao i radovi na infrastrukturi za novu bolnicu.

 

Furtula  je precizirao da će ove sedmice biti raspisan tender za glavni projekat za Aerodrom Trebinje, a u planu je nastavljanje izgradnje sistema vodosnabdijevanja i sistema za navodnjavanje, kao i izgradnja saobraćajnica i infrastrukturno opremanje zemljišta u novim urbanim zonama, sportska infrastrukutra, biciklističke staze, dječija igrališta i sportski tereni, infrastruktura – ruralne i gradske mjesne zajednice i još mnogo toga.

 

Opozicioni odbornici zatražili veću podršku za socijalno ugrožene i boračke kategorije.

 

Odbornici su danas usvojili i izvještaj o ostvarivanju Programa rada Skupštine za period oktobar-decembar prošle godine, sa godišnjim izvještajem o radu radnih tijela. Usvojen je i Izvještaj o radu gradonačelnika i gradske uprave Trebinja za prošlu godinu.

 

RT

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: