Održan okrugli sto o pravima i zaštiti medijskih radnika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Održan okrugli sto o pravima i zaštiti medijskih radnika

Izvor: Radio Trebinje | Datum:29.03.2022.

U organizaciji OSCE-a juče je u Trebinju održan okrugli sto na kojem su novinari i policijski službenici PU Trebinje razgovarali o pravima i zaštiti medijskih radnika.

Nikola Uljarević, ispred OSCE-a je kazao da je ovo prvi sastanak na koji su samo pozvani novinari i policija ali u narednim će biti pozvani i predstavnici tužilaštva i suda.

„Misija OSCE-a je u toku prošle godine obnovila smjernice za saradnju policije sa medijima kao podsjetnik na međunarodne standarde za saradnju medija i policije. Ti standardi su, između ostalog, bili današnja tema. Takođe, OSCE kroz svoj rad i aktivnosti podržava jačanje prava i slobode medija u BIH i ovim sastancima želimo da usaglasimo što bolju saradnju i da radimo na svim pitanjima koji nam mogu pomoći u riješavanju problema sa kojima se novinari susreću, a pogotovo njihovoj zaštiti“, kazao je Uljarević.

„U proteklih pet godina, zabilježena su dva napada na novinare“, kazali su u Policijskoj upravi Trebinje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: