Opština Gacko: Potpisani ugovori o stipendiranju studenata | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Opština Gacko: Potpisani ugovori o stipendiranju studenata

Izvor: Opstina Gacko | Datum:29.03.2022.

Opština Gacko potpisala je ugovore o stipendiranju 187 studenata koji su stekli pravo dobijanja stipendije za školsku 2021/2022. godinu, među kojima je i 10 učenika koji su sa odličnim uspjehom završili sve razrede srednjoškolskog obrazovanja.

Načelnik opštine Gacko, dr Ognjen Milinković istakao je da će se za ovu namjenu iz budžeta opštine Gacko izdvojiti 150.000 KM.

“Uslove je ispunilo 187 studenata, a najbolji studenti su nagrađeni.  Malo smo povećali iznos stipendija, a jedna od novina je da smo razdvojili privatne i državne fakultete. Ove godine dodjeljujemo 10 stipendija, u odnosu na prethodne kada je isplaćivano šest“, rekao je Milinković i podsjetio da je Opština Gacko krajem prošle godine isplatila zaostale stipendije za 2019/20. godinu.

Aleksandra Nikolić, apsolvent Novinarstva, kaže da su stipendije dobar podstrek i motivacija svakom studentu, ali i neki vid zaslužene nagrade za postignuti uspjeh.

Miloš Šupić, student prve godine Pravnog fakulteta, sa odličnim uspjehom je završio sve razrede srednje škole i po tom osnovu je dobio stipendiju.

„Troškovi studiranja su veliki i bilo kakva podsticajna sredstva u ovom periodu puno znače“, rekao je Šupić i zahvalio se Opštini Gacko na podršci.

Mjesečni iznos stipendija za studente državnih visokoškolskih ustanova je od 80 do 110 maraka, dok će se studentima privatnih fakulteta, u zavisnosti od godine studija, isplaćivati od 70 do 90 maraka mjesečno.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: