Vučinić: Planinarsko društvo ''Vučji zub'' plagijator, Petrović oštro reagovao | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vučinić: Planinarsko društvo ''Vučji zub'' plagijator, Petrović oštro reagovao

Izvor: Rejtin.info | Datum:29.03.2022.

Đorđe Vučinić, odbornik Liste za pravdu i red optužio je Planinarsko društvo „Vučji zub“ iz Trebinja da su plagijatori jer su „ preuzeli projekat biciklističke staze od kompanije iz Beograda i predstavili ga kao svoj“.

Vučinić je na sjednici Skupštine Grada Trebinja upitao koji je interes da Vučji zub plagira projekat i zbog čega taj projekat nije radila firma iz Beograda koja ga je, kako je rekao prvobitno i predstavila.

On je istakao da ne podržava ni komercijalni način rada Planinarskog doma na Ublima, ističući da je sve manje ljudi u tom društvu. „Naplaćuju po principu koliko daš, ali ni jedno piće nećete popiti besplatno“, rekao je Vučinić.

 

Šef Kluba odbornika SNSD-a Luka Petrović oštro je regovao na ovakav stav Vučinića, poručujući da će Vučji zub uvijek imati prednost u odnosu na bilo koga sa strane, jer okupljaju Trebinjce, volontere, donatore, ljude sa energijom i idejama.

 

„Nije mi jasno zašto neko ne želi da podrži rad Planinarskog društva iz Trebinja. Možda iz ličnih animoziteta“, rekao je Petrović i istakao da ne vidi razlog da se to društvo guši, a da se da šansa nekim drugim ljudima koji nisu odavde.

 

„Bolje je njihovu kreativnost podržati, jer samostalno i sa svojim sredstvima organizuju brojne manifestacije. Već 8. put sami organizuju „Trebinje vertikal – Trka u kamenu“, a od svojih sredstava biciklističku trku „Za sirac sira“ , rekao je Petrović i napomenuo da je ovo Planinarsko društvo samo i uz pomoć donatora sredilo i Planinarski dom na Ublima čija su vrata otvorena za sve ljubitelje prirode.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: