Rogatica: Ugašena četiri požara | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Rogatica: Ugašena četiri požara

Izvor: RTRS | Datum:30.03.2022.

Na području opštine Rogatica ugašena su četiri požara od kojih je u tri slučaja vatra zahvatila i šumu, podaci su Područnog odjeljenja civilne zaštite Sokolac.


 

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Rogatica na lokalitetu Zakomo i na području Borovsko ugasili su juče poslije podne požare na niskom rastinju i šumi.

U kasnim popodnevnim časovima uz pomoć 10 radnika Šumskog gazdinstva "Sjemeć" ugašen je požar i na lokalitetu Kozića gdje je gorjela šuma i nisko rastinje, te u Mesićima gdje se vatra proširila sa suve trave na nisko rastinje.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pozvali su građane da tokom proljetnih radova ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima i ne spaljuju ostatke korova, smeća i drugog otpada u blizini šumskih kompleksa i zasada, uz napomenu da je kazna za prekršaj od 100 KM do 1.000 KM.

O uočenom požaru ili nekontrolisanom širenju vatre potrebno je odmah obavijestiti nadležnu vatrogasnu jedinicu na broj telefona 123, najbližu policijsku stanicu na broj 122 ili Centar za obavještavanje na broj 112.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: