NAJAVA: IZLOŽBA NINE BABIĆ – ''NASILJE U NASLJEĐE?'' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

NAJAVA: IZLOŽBA NINE BABIĆ – ''NASILJE U NASLJEĐE?''

Izvor: KC Trebinje | Datum:30.03.2022.

U galeriji Kulturnog centra Trebinje, u petak, 1. aprila u 20 časova biće otvorena izložba radova Nine Babić, umjetnice iz Banja Luke pod nazivom “Nasilje u nasljeđe?”.

Žana Vukićević, istoričar umjetnosti o radovima koji će se naći pred trebinjskom publikom između ostalog kaže: “Izložba “Nasilje u nasljeđe?” u svim svojim segmentima nastala je kao rezultat promišljanja rodno zasnovanog nasilja kao ozbiljnog i sveprisutnog društvenog problema, te pokušaja da se ovakvim umjetničkim projektima doprinese njegovoj vidljivosti i rješavanju, a posebno ako se ima na umu da je tokom posljednjih godinu i po dana zabilježen porast nasilja u porodici uslijed okolnosti vezanih za izbijanje pandemije izazvane korona visrusom SARS – KOV 2. Na ličnom i vrlo intimnom nivou čin umjetničkog stvaranja suštinski se odvijao kao duboko proživljeni proces katarze, čiji je krajnji cilj oslobađanje”.

Nina Babić je rođena 16. septembra 1983. godine u Banja Luci. Akademiju umjetnosti u Banja Luci upisuje 2002. godine. Školovanje nakon dvije godine nastavlja u Atini na Visokoj školi slikarstva sa kostimografijom i scenografijom, na kojoj je diplomirala 2006. godine. Nakon četverogodišnjeg školovanja u Atini vraća se u Banja Luku na Akademiju umjetnosti gdje  diplomira na Odsjeku slikarstvo.

Do sada je imala više izložbi u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Banja Luci.


Dobro došli u Kulturni centar Trebinje!


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: