U Bileći su počeli radovi na rekonstrukciji trotoara | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Bileći su počeli radovi na rekonstrukciji trotoara

Izvor: Radio Bileća | Datum:30.03.2022.

U Bileći su počeli radovi na rekonstrukciji trotoara kojim je predviđena izrada podloge, popločavanje behaton kockama, zamjena oštećenih i postavljanje novih ivičnjaka. Projekat, u vrijednosti od 297.000 KM (bez PDV-a), finansira Vlada Republike Srpske.
Projektom je obuhvaćena Ulica Kralja Aleksandra (od Doma zdravlja do Obilićevog vijenca) i Peka Pavlovića (od raskrsnice sa Ulicom Kralja Petra Oslobodioca do Srednjoškolskog centra).


„Ova rekonstrukcija trotoara je izuzetno značajna za sve nas, kako zbog lakšeg kretanja, tako i zbog ljepšeg izgleda naše opštine. Projektom nije obuhvaćen Obilićev vijenac jer je planirano da u narednom periodu ta zona bude popločana bilećkim kamenom. Planiramo da uredimo i fasade u glavnoj gradskoj ulici pa da ta zona bude uređena na najljepši mogući način, a na ponos svih nas“, kaže zamjenik načelnika Opštine, Nikola Bajović.
Kako nam je rečeno iz Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove na raskrsnicama i pješačkim prelazima planirane su pristupne rampe kojima bi se omogućilo lakše kretanje starijim licima, roditeljima sa manjom djecom i osobama sa invaliditetom.
Tokom ovih radova planirano je uređenje dvorišta i zelenih površina u navedenim ulicama, kao i formiranje aleje u Ulici „Peka Pavlovića“.
„U glavnoj gradskoj ulici biće posječena stabla koja je oštetio zub vremena, koja su trula i ružno izgledaju. U narednom periodu biće zasađene vrste koje su adekvatne za naše područje“, kaže Bajović.
Bajović je podsjetio i da je projekat rekonstrukcije gradske rasvjete u posljednjoj fazi. Promijenjena su postojeća rasvjetna tijela i urađena dogradnja u ulicama Bilećkih dobrovoljaca, Jovana Dučića, Dositeja Obradovića i Hercegovačkih ustanika.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: