Uhapšena dva lica osumnjičena da su oštetila budžet Srbije za pet miliona evra | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Uhapšena dva lica osumnjičena da su oštetila budžet Srbije za pet miliona evra

Izvor: RTRS | Datum:31.03.2022.

Policija je u Subotici uhapsila dva lica iz ovog grada, osumnjičena da su poreskim utajama i drugim malverzacijama oštetila budžet Srbije za oko 590 miliona dinara /oko pet miliona evra/.
 

Uhapšena su lica čiji su inicijali Š.R. /38/ i H.A /32/ i po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici određeno im je zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Policija u Subotici saopštila je da je akciju izvela zajedno sa lokalnom Poreskom policijom, Upravom kriminalističke policije i Službom za suzbijanje kriminala.

Uhapšeni su osumnjičeni da su od 8. januara 2020. do 31. decembra prošle godine prodavali polovna putnička vozila i da dio naplaćenog novca nisu uplaćivali na račun preduzeća, nego su ga zadržavali za sebe.

Na teret im se stavlja i da su prikazivali lažne troškove preduzeća, čime su umanjili dobit.

Sumnja se i da su Agenciji za zaštitu životne sredine, prilikom uvoza vozila iz inostranstva, dostavili lažne izveštaje, da bi izbjegli plaćanje poreskih dažbina i naknade za uvoz polovnih automobila.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: