Zvaničnici Srpske uputili telegrame saučešća povodom teške rudarske nesreće | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zvaničnici Srpske uputili telegrame saučešća povodom teške rudarske nesreće

Izvor: RTRS | Datum:01.04.2022.

Zvaničnici Republike Srpske uputili su telegram saučešća predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, povodom teške rudarske nesreće u rudniku "Soko", gdje je osam rudara izgubilo život, a još 18 povrijeđeno.
 
Telegram predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću upitila je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

- Sa dubokim žaljenjem primila sam vijest o teškoj rudarskoj nesreći koja se dogodila u rudniku mrkog uglja "Soko" kod Sokobanje u kojoj su živote izgubili rudari dok su obavljali teške i zahtjevne poslove. Molim Vas da porodicama tragično nastradalih rudara prenesete izraze najiskrenijeg saosjećanja, a povređenima želje za brz i uspješan oporavak - navedeno je u telegramu saučešća predsjednice Srpske, Željke Cvijanović.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je telegram saučešća predsjednici Vlade Srbije Ani Brnabić.

- Duboko sam potresen viješću o nesreći, u kojoj su tragično stradali rudari u Rudniku "Soko" kod Sokobanje. Ova tragedija duboko je pogodila i ožalostila sve nas u Republici Srpskoj, koji istinski saosjećamo sa porodicama nastradalih. U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg i iskrenog saučešća. Molim Vas da izraze saučešća prenesete porodicama nastradalih rudara i kolektivu Rudnika "Soko". Želim brz i uspješan oporavak povrijeđenim rudarima i njihov što skoriji povratak svojim porodicama - navodi se u telegramu Viškovića.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Sa velikom tugom i žaljenjem me zatekla vijest o nesreći koja je u rudniku mrkog uglja "Soko" odnijela živote osam rudara. Molim Vas da izraze mog saučešća prenesete porodicama poginulih rudara, a povrijeđenim rudarima poželite brz oporavak - navodi se u telegramu saučešća Milorada Dodika.

Dodik navodi da s punim povjerenjem u državu Srbiju izražava nadu da će na najbolji način prevazići ovu nesreću, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: