Radnici IAT-a: ''Dušebrižnici'' okanite se Industrije alata, pustite nas da radimo i rješavamo svoju sudbinu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Radnici IAT-a: ''Dušebrižnici'' okanite se Industrije alata, pustite nas da radimo i rješavamo svoju sudbinu

Izvor: Hercegovina press | Datum:01.04.2022.

Sindikalne organizacije SL IAT i boračka organizacija SL IAT izazili su zabrinutost i ogorčenje povodom objave pisma Milana Grubača, a vezano za SL Industriju alata.


„Zar je moguće u ovom trenutku kada je došao momenat da se konačno riješi status Industrije alata da je nekom stalo da ovaj proces opstruiše i minira?“, navodi se u saopštenju koje potpisuje Sindikat metalca SL IAT, Savez Sindikata MiR RS SL IAT i Boračka organizacija SL IAT.
Sindikalci podsjećaju Milana Grubača da je on bio direktor IAT-a kada je firma privatizovana i kakva je situacija bila te 2006. godine.

„IAT je bio na koljenima i bilo je pitanje dana kada ćemo otići u stečaj zbog nagomilanih dugova i prema zaposlenima i dobavljačima i državi. Srećom, došlo je do privatizacije i evo 15godina uspješno opstajemo i radimo. Konačno je došao trenutak da IAT stane čvrsto na noge! Zato bi zamolili vas i sve „dušebrižnike“ da se okane IAT-a ida nas pustite da radimo svoj posao, i da i mi hranimo i školujemo svoju djecu i da idemo naprijed“, navode zabrinuti radnici.
Dodaju da oni koji ne žele i ne mogu pomoći, ne treba ni da odmažu. „Pustite nas radnike da nastavimo pošteno da zarađujemo svoj hljeb sa devet kora i prehranjujemo svoje porodice.Ne želimo nikakve političke obračune ni poene preko leđa radnika! Dajemo punu podršku dogovoru kji je postignut prije nekoliko dana na sastanku Vlade RS, Predsjednika Koncerna, Uprave SL IAT-a i sindikalnih i boračke organizacije. Željno iščekujemo da se navedeni dogovor što prije realizuje“, stoji u saopštenju radnika.


- Sindikat Metalca SL IAT, Savez Sindikata MiR RS SL IAT i Boračka organizacija SL IAT


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: