Данас кишовито и хладније вријеме | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Данас кишовито и хладније вријеме

Извор: RTRS | Датум:02.04.2022.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно и хладније вријеме са кишом у већини крајева и снијегом на планинама.


 

Јача киша очекује се на западу и југу, гдје ће бити пљускова са грмљавином, уз вјетровито вријеме, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Због захлађења на западу, суснежица и снијег ће падати понегдје у нижим у предјелима.

На истоку пријеподне претежно суво и мало топлије, уз сунчане периоде, а током дана киша ће постепено захватити и те предјеле.

Падавине ће касније поподне и увече ослабити и постепено престати у већини предјела, само ће на југу Херцеговине и даље падати киша.

Максимална дневна температура ваздуха од четири на западу до 14 на истоку, у вишим предјелима од два степена Целзијуса, а током дана и увече се очекује даље захлађење.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, на југу јужних смјерова, а на сјеверу западних и сјеверозападних.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је у већини крајева претежно облачно вријеме са кишом, на планинама са снијегом.

Температура ваздуха у 8.00 часова на Бјелашници је била минус три, на Чемерну
минус један, а на Мраковици нула степени Целзијуса.

У Калиновику, Мљечаници и на Хан Пијеску измјерена су три степена, у Новом Граду, Приједору, Бихаћу, Градачцу, Ливну, Санском Мосту четири, у Гацку, Мркоњић Граду, на Сокоцу и у Српцу пет, у Бањалуци, Бијељини, Рудом, Шипову и Бугојну шест степени.

У Билећи, Вишеграду, Рибнику, Сребреници, Фочи, Сарајеву и Сребреници температута је била седам степени, у Добоју, Требињу, Грудама и Зеници осам, у Мостару 10, а у Неуму 13 степени Целзијуса.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: