Rudari bolje, osam otpušteno na kućno liječenje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Rudari bolje, osam otpušteno na kućno liječenje

Izvor: RTRS | Datum:02.04.2022.

Svih 17 rudara koji su posle jučerašnje nesreće u rudniku "Soko" primljeni u bolnicu u Aleksincu osjećaju se dobro, a jutros je na kućni oporavak otpušteno njih osam, rekao je za Tanjug direktor bolnice Goran Vidić.


 

U Beogradu Zorana Mihajlović obilazila povrijeđene rudareFoto: SRNA
On je najavio da bi tokom dana mogla da budu otpuštena još dvojica ili trojica rudara.

Rudari, kojima su prije svega povrijeđeni disajni putevi zbog udisanja metana, psihički se bolje pošto su ih na kratko posjetile porodice, rekao je on.

Povrijeđeni rudari bili su izloženi udisanju metana u periodu od 14-15 minuta a neki imaju povrede nagnječenja zbog odbacivanja pritiskom i pada.

Kod dvojice postoji sumnja na prelom lakta.

Poslije jučerašnje tragedije, kada je osam rudara izgubilo život zbog gušenja metanom, u aleksinačku bolnicu primljeno je njih 21.

Dvojica su zbog težeg oblika prebačeni za Klinički centar u Nišu, a dvojica su već juče puštena na kućni oporavak.

Direktor Vidić kaže da su medicinske ekipe u Opštoj bolnici u Aleksincu i dalje duplinare, te da je danas, uz mjere zaštite zbog kovida, omogućena posjeta porodica, što je popravilo psihičko stanje povrijeđenih.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: