Vlada Srpske će uplatiti dvije minimalne bruto plate zaposlenima u opštini Bileća | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vlada Srpske će uplatiti dvije minimalne bruto plate zaposlenima u opštini Bileća

Izvor: Rtrs | Datum:04.04.2022.

Vlada Republike Srpske odlučila je da zaposlenima u opštini Bileća uplati dvije minimalne bruto plate.

 

 

- Cijeneći izuzetno tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalazi opština Bileća i uvažavajući činjenicu da zaposleni u opštini nisu primili platu od oktobra 2021. godine, Vlada Republike Srpske odlučila je da svim zaposlenima na njihove račune uplati dvije minimalne bruto plate, odnosno dvije minimalne plate sa pripadajućim porezima i doprinosima - saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

 

U saopštenju se dodaje da Vlada na ovaj način želi da pomogne zaposlenima u ovoj opštini u prevazilaženju teške finansijske situacije.

 

Iz Vlade Srpske navode da je Služba računovodstva opštine Bileća u obavezi da Vladi, odnosno Ministarstvu finansija, što prije dostavi podatke o tekućim računima zaposlenih na koje će biti uplaćen iznos dvije minimalne bruto plate, odnosno dvije minimalne plate sa pripadajućim porezima i doprinosima za svakog zaposlenog.

 

 

 

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: