Kupovinom regeresiranog goriva do dodatnog popusta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Kupovinom regeresiranog goriva do dodatnog popusta

Izvor: RTRS | Datum:05.04.2022.

Kupovinom regeresiranog goriva na Nestro benzinskim stanicama poljoprivrednici ostvaruju i dodatni popust od 0,10 feninga po litru, saopšteno je iz Optima grupe.


 

Subvencija Vlade Republike Srpske i Nestro Petrola značajna je ušteda u troškovima ovogodišnje proljećne sjetve.

Glavni partner Vladi Republike Srpske u prodaji regresiranog goriva je Nestro koji na 74 benzinske pumpe širom Srpske uz regres od 0,50 KM po litri dizel goriva, poljoprivrednicima odobrava i dodatni popust od od 0,10 KM po litru.

- Ukupno iznosi 60 feniga po litru regresiranog dizel goriva, koje kupci mogu da kupe na našim pumpama, i to će biti cijena niža od one koju mi sada imamo u maloprodajnim objektima. Ono što pokušavamo u startu poljoprivredne sezone je da naše maloprodajne cijene budu konkurentne dajući dodatni popust, što je vrlo dobra pogodnost za poljoprivrednike. Nestro je obezbijedio još jednu pogodnost, a to je Agrarna kartica, kojom dajemo popust od 7 odsto na ulja i maziva koja se koriste za poljoprivrednu mehanizaciju - izjavio je komercijalni direktor Nestro Petrola Andrej Ivankov.

Odobrena količina je 100 litara dizel goriva za hektar obradivog poljoprivrednog zemljišta, čija je prodaja počela 3. marta i trajaće do 31. oktobra, navodi se u saopštenju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: