Lažne dojave o bombi na aerodromu ''Nikola Tesla'' i u poslovnici ''Er Srbije'' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Lažne dojave o bombi na aerodromu ''Nikola Tesla'' i u poslovnici ''Er Srbije''

Izvor: RTS | Datum:06.04.2022.

Aerodrom "Nikola Tesla" juče je bio evakuisan zbog dojave o bombi. Posle nešto više od tri sata pretraživanja, utvrđeno da je reč o lažnoj dojavi. Usledila je još jedna lažna dojava - o bombi u poslovnici "Er Srbije" kod Crkve Svetog Marka u Beogradu, saznaje RTS u MUP-u.

Juče u popodnevnim satima stigla je dojava da se na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu nalazi eksplozivna naprava, a kako nam je rečeno u MUP-u, ekipe su odmah izašle na teren.

Aerodrom je evakuisan i posle nešto više od tri sata pretraživanja, u 18.55 utvrđeno je da je reč o lažnoj dojavi, kažu za RTS u MUP-u.

Portparol aerodroma potvrdio je da od 19 časova aerodrom normalno funkcioniše, a da se saobraćaj polako normalizuje.

Prema prethodnim informacijama, kasnili su letovi za Tivat, Beč, Minhen, Stokholm, Geteborg, Podgoricu, Maltu i Istanbul.

Avioni iz Bazela, Nice i Istanbula, koji je trebalo da slete, preusmereni su.

Kasnili su u dolasku i letovi iz Tivta, Beča, Podgorice i Istanbula.

Lažna dojava i za poslovnicu "Er Srbije" 

U međuvremenu, u 19.15 stigla je dojava o eksplozivnoj napravi u poslovnici "Er Srbije" kod Crkve Svetog Marka u Beogradu.

Kontradiverzionim pregledom utvrđeno je da je i ta dojava o bombi lažna, kažu za RTS u MUP-u.

Podsetimo, prošlog meseca je za samo dve nedelje čak 10 puta stigla dojava da je u avionu "Er Srbije", na letu Beograd-Moskva, podmetnuta bomba.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je tim povodom predistražni postupak protiv nepoznatih izvršilaca u pravcu krivičnog dela terorizam.

Prema Krivičnom zakoniku Srbije, član 391, za krivično delo terorizam može biti izrečena kazna od šest meseci zatvora, pa i doživotna, zavisno od težine izvršenog krivičnog dela. 

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: