Grad Trebinje pomaže djeci i mladima koji su oboljeli od dijabetesa TIP 1 | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Grad Trebinje pomaže djeci i mladima koji su oboljeli od dijabetesa TIP 1

Izvor: Grad Trebinje | Datum:06.04.2022.

Grad Trebinje je prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja će finansijski da pomogne roditeljima djece sa dijabetesom TIP 1, odnosno mladima do 26 godina s ovom bolešću i to tokom svih 12 mjeseci u godini, saopšteno je iz Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje.

Iz ovog Odjeljenja su istakli da je donijeta Odluka prema kojoj se za korišćenje sredstava iz budžeta Grada za ove namjene mogu prijaviti roditelji maloljetne djece, odnosno mladi od 18 do 26 godina života.

“Budžetom su predviđena sredstva u visini od 25.000 KM”, navode iz ovog Odjeljenja.

Za prijavu je neophodno prijavni obrazac koji se nalazi ispod ovog teksta, a isti se može preuzeti lično u Centru za usluge građanima – Vuka Karadžića 2.

Osim prijavnog obrasca, podnosilac prijave treba da dostavi:

1.Potvrdu pedijatra ili ljekara porodične medicine o postojanju oboljenja dijabetes TIP 1.
2.Potvrdu o prebivalištu iz CIPSA

“Nosilac prava mora da bude državljanin Republike Srpske-BiH sa prebivalištem na području grada Trebinja najmanje dvije godine neprekidno u odnosu na godinu utvrđivanja prava, koje se utvrđuje za svaku kalendarsku godinu”, navodi se u Odluci.

Gradska uprava ovim novčanim sredstvima želi da naglasi brigu o ovoj osjetljivoj kategoriji našeg društva, a posebno jer se radi o djeci i mladima na kojima je kontinuran fokus, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta njihovog života u našoj lokalnoj zajednici.

Potrebna dokumenta možete preuzeti na zvaničnoj stranici Grada Trebinja :

GRAD TREBINJE -  ZVANIČNA STRANICA

 1.Odluka o dodjeli novčanih sredstava za pomoć u liječenju djece i mladih oboljelih od dijabetesa

 2.Prijavni obrazac

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: