Trebinjsko porodilište prijatelj beba | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinjsko porodilište prijatelj beba

Izvor: Radio Trebinje | Datum:06.04.2022.

Porodilište trebinjske Bolnice dobilo je akreditaciju "Bolnica prijatelj beba", koja će važiti do sredine januara 2025. godine.

Akreditaciju je ovoj zdravstvenoj ustanovi dodijelila Agencija za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite RS.

Riječ je o globalnoj inicijativi Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) i UNICEF-a čija je namjera da se svakom djetetu pruži najbolji početak života na način da se u zdravstvenim ustanovama i u zajednici stvaraju uslovi u kojima će dojenje biti standard.

“Cilj inicijative je sprovođenje ‘10 koraka prema uspješnom dojenju’ i prekidanje prakse distribucije, donacija ili prodaje zamjena za majčino mlijeko u zdravstvenim ustanovama. Inicijativa pruža okvir, koji majkama omogućuje da steknu vještine potrebne da isključivo doje tokom prvih šest mjeseci, te da nastave sa dojenjem uz dohranu do dvije godine života djeteta pa i duže”, saopšteno je na fejzbuk stranici Bolnice Trebinje.

Ovo su inače i zvanične preporuke SZO kada je riječ o ishrani beba.

"Porodilište prijatelj beba" majkama koje ne doje takođe će pružati neophodne savjete i informacije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: