GBO Trebinje: Nadamo se ispunjenju obećanja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

GBO Trebinje: Nadamo se ispunjenju obećanja

Izvor: radio Trebinje | Datum:06.04.2022.

 “Zapošljavanje preostale nezaposlene djece poginulih boraca u odbrambeno otadžbinskom ratu”, bila je tema današnje konferencije za štampu Gradske boračke organizacije Trebinje.

„Iz medija smo saznali da je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić juče održao sastanak sa nezaposlenom djecom poginulih boraca gdje je, kako je objavljeno u medijima, obećano da će se za tri mjeseca riješiti status te djece. Za tri mjeseca je dan Trebinjske brigade Vojske RS, tri decenije od njenog osnivanja, i sada ispred Predsjedništva i cijele Gradske boračke organizacije mogu da kažem da će to biti divna prilika da se zahvalimo gradonačelniku ukoliko ta pitanja budu riješena“, rekao je na konferenciji za štampu Dejan Bodiroga, predsjednik Skupštine Gradske boračke organizacije Trebinje.

Prema njegovim riječima nesporno je da je preostalo nešto više od četrdesetoro djece poginulih boraca koja su nezaposlena ali isto tako je i činjenica, da svi dijelom, kako mi učesnici odbrambeno-otadžbinskog rata koji smo slučajno preživjeli tako i svi oni koji od rata do današnjeg dana imali neku značajnu funkciju vlasti,  snosimo odgovornost što to do sada nije riješeno.

„Na sastanak nezaposlene djece poginulih boraca sa gradonačelnikom nismo bili pozvani i pretpostavljamo da je razlog za to želja gradskih vlasti da sama to pitanje konačno riješi“, istakao je Bodiroga.

Kako se danas moglo čuti, Gradska Boračka organizacija Trebinje još je u decembru pokrenula inicijativu za zapošljavanje djece poginulih boraca stradalih u odbrambeno-otadžbinskom, gdje se prijavio određen broj djece koji ni dan danas nemaju posao.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: