Gradska uprava Trebinje: Saopštenje za javnost | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gradska uprava Trebinje: Saopštenje za javnost

Datum:06.04.2022.

Saopštenje za javnost

Radi objektivnog izvještavanja javnosti o pitanju zapošljavanja djece poginulih boraca na području grada Trebinja, a nakon održane konferencije za medije Gradske boračke organizacije, želimo još jednom da obavijestimo da je Grad Trebinje već održao sastanak sa djecom poginulih boraca po pitanju njihovog zapošljavanja, te da smo zajednički postigli dogovore za rješavanje istog.

Sastanak sa djecom poginulih boraca održan je prije deset dana u Gradskoj upravi, međutim o tome do juče nismo govoriliu javnosti,jer smo htjeli da izbjegnemo politizaciju ovogapitanja, smatrajući da ono nije političko, već egzistencijalno.

Međutim, nakon što je Gradska boračka organizacija juče zakazala konferenciju za medije po pitanju zapošljavanja ove kategorije, morali smo da se oglasimosaopštenjem te da kažemo da smo mi sa djecom poginulih boraca već razgovaralii krenuli u rješavanje pitanja njihovog zapošljavanja.

Zbog togai smatramo da nema razloga da bilo ko uzima posredničku ulogu između Gradske uprave i djece poginulih boraca, niti da interpretira naše dogovore sa satanka, jer je sve jasno rečeno u našem jučerašnjem saopštenju i nije istinita izjava predstavnika GBO da smo rekli da ćemo sva pitanja riješiti u roku od tri mjeseca.

Sa djecom poginulih boraca smo se sastali ličnoidogovorili da ćemo da napravimo program njihovog zapošljavanjate daćemo se za tri mjeseca opet sastati da vidimo šta smo i koliko uradili.

Gradska uprava Trebinje ne želi da se pitanje zapošljavanja djece poginulih boraca VRSna bilo koji način politizuje, a posebno ne na način na koji to pokušavaju pojedinipredstavnici Gradske boračke organizacije tj. oni koji su ranije bili kandidati na opozicionim odborničkim listama ili čak odbornici opozicionih partija, jer je naša namjera da ovim kategorijama pružimo podršku i da im pomognemo onoliko koliko je to u našoj moći.

Napominjemo da Grad Trebinje ima stalne programe podrške boračkim kategorijama tejoš jednom koristimo priliku da pozovemo i preostalu djecu poginulih boraca, koja nisu prisustvovala sastanku u Gradskoj upravi, da se jave u nadležno gradsko Odjeljenje za boračko-invalidska pitanja kako bi se sagledale i njihove potrebe oko zapošljavanja.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: