Petrović: Rekordni dobici sistema Elektroprivrede | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Petrović: Rekordni dobici sistema Elektroprivrede

Izvor: Herceg RTV | Datum:06.04.2022.

Gostujući u Centralnim vijestima Herceg televizije, generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović prokomentarisao je poslovanje ovog preduzeća. Cijeli sistem Elektroprivrede ostvario je dobit od 80 miliona KM i ovo je rekordna godina od osnivanja preduzeća.

„Neto dobit Mješovitog holdinga Elektroprivrede RS je 80 miliona KM. Svih deset preduzeća, pet distributivnih i pet proizvodnih, poslovalo je pozitivno, plus pozitivno poslovanje matičnog preduzeća, koje se inače bavi trgovinom i snabdijevanjem. Sve ovo dešava se zahvaljujući dobrom radu svih radnika, ali i dobrom upravljalju sa resursom koji smo imali, obzirom da je godina bila sušna.“ rekao je Petrović na početku razgovora.

Ono po čemu je prethodna godina karakteristična jeste da je Elektroprivreda RS ostvarila viškove, što nije slučaj u Evropi.

Petrović je rekao da je došlo do velike globalne ekonomske krize, i zbog toga je važno racionalno koristiti električnu energiju.

 

„Do poskupljenja struje neće doći, te zlurade informacije dolaze od strane onih koji se ne razumiju u tu temu.“ zaključio je on.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: