Petrović: Prvi solarni paneli u funkciji već u decembru | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Petrović: Prvi solarni paneli u funkciji već u decembru

Izvor: Herceg RTV | Datum:06.04.2022.

Na Samitu energetike, održanom prošlog mjeseca u Trebinju, razgovarano je o tranziciji na zelenu energiju. Kada je u pitanju ova tema generalni direktor Elektroprivrede RS Luka Petrović za Herceg televiziju izjavio je da moramo iskoristiti potencijal sunca na našem području.

„ U najavi je mogućnost izgradnje solarnih elektrana na sopstvenim objektima. To su prozjumeri. Istovremeno proizvodi električnu energiju i troši je u svom objektu. To će biti veliki benefit za građane i za našu Elektroprivredu. I Elektroprivreda ima interes da građanin stavi solar, a i građanin će imati veliki interes ukoliko stavi solarni panel na svoju kuću. Naravno da neće odmah moći biti dostupno svima. Prednost će imati određene osjetljive kategorije, a svi ostali će moći privatno da kupe solarni panel. “

Petrović je objasnio da budući da je solarnim panelima potrebno sunce, Elektroprivreda RS će obezbijediti da ovaj sistem može da funkcioniše i noću. 

 

„Ja vjerujem da će prvi solarni paneli biti pušteni u funkciju već u decembru mjesecu, nakon što se završe potrebne procedure.“ izjavio je Petrović gostujući u Vijestima u 16 i 30.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: