Sarajevski pokušaji sabotaže projekata u Republici Srpskoj (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sarajevski pokušaji sabotaže projekata u Republici Srpskoj (VIDEO)

Izvor: radio Trebinje | Datum:07.04.2022.

Blokiranje investicija u Republici Srpskoj postalo je ustaljena praksa političkog Sarajeva. Odugovlačem procedura u bh. institucijama sada se pokušava sabotirati i izgradnja aerodroma u Trebinju.

Iz Republike Srpske podsjećaju da su entiteti nadležni za razvojne projekte, a da zajednički nivo ne bi smio biti prepreka.

Ukoliko se, ipak, nastavi sa opstrukcijama, Srpska će uzvratiti recipročnim mjerama, pa će blokirati izgradnju aerodroma u Bihaću.

Bošnjačka histerija oko izgradnje aerodroma u Trebinju se ne stišava. Nakon što je ministarka spoljnih poslova Bisera Turković povukla pozitivno mišljenje na Memorandum o razumijevanju BiH i Srbije, s ciljem odugovlačenja procedura, u sarajevskim političkim i medijskim krugovima šire se dezinformacije da će civilni aerodrom služiti kao ruska vojna baza. U cijeloj priči kočničar bi moglo biti i Predsjedništvo BiH, odnosno bošnjački i hrvatski članovi.

- Predsjedništvo treba dati pozitivan ili negativan stav o nacrtu osnova za vođenje pregovora. To je vraćanje unazad. Ono što smo mi uradili vraćaju nam da ponovimo, da pregovaramo o nekim stvarima, odnosno elementima koje smo već usaglasili jer smo dali nacrt sporazuma koji je sve definisao između BiH i Srbije - pojašnjava Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara.

Opstrukcije iz Sarajeva nisu zaustavile Srpsku da obavi svoj dio posla. Usvojen je zoning plan i obezbijeđena projektno-tehnička dokumentacija.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: